12 Mart 2010

YE#18 PİRİNÇ ETKİNLİĞİ - ÇİN PİLAVI

18.Yemek etkinliği olmasına rağmen ,çok yeni bir blog olduğum için benim ancak ikinci katılabilişim.


Bu ayki ev sahibimiz sevgili Sonia ....Aklımdan çok çok fikirler geçmesine rağmen yine son güne bıraktığım için pratik bir tarifle karşınızdayım.Soniaya burdan kolaylıklar diliyorum...Kimbilir ne tariflerle karşılaşacağız....

MALZEMELER

*1 Su bardağı pirinç

*1,5 Su bardağı su

*3 yemek kaşığı zeytintağ

*4 Haşlanmış havuç

*250 Gram kornişon turşu

*Bir bağ dereotu

YAPILIŞI

Pirincimizi yıkadıktan sonra zeytinyağında karıştırıp su ilave ederek pişiriyoruz.Soğuduktan sonra küp şeklinde doğradığımız havuç ve turşuyu ekleyerek karıştırıyoruz....Sonra servis yapıyoruz...Bu kadar kolay...

Hiç yorum yok: