11 Mart 2010

Fındıklı Tombul Tartolet

Zengin bir E vitamini kaynağı olan fındık,başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere pek çok hastalığa iyi geliyor.Bende evde bulunan fındıkları değerlendirmek için bu güzel tartöletleri denedim.


Benim tartölet kalıplarım küçük oldugu için biraz tombul oldular...Ama yinede ev halkı parmaklarını yedi diyebilirim.....

FINDIKLI TARTÖLET

MALZEMELER

*1 Su bardağı+3 çorba kaşığı un

*2 Çorba kaşığı toz fındık

*120 Gram tereyağı

*1 Çorba kaşığı tozşeker

*1-2 çorba kaşığı soğuk su

*1 Tutam tuz

ÜZERİ İÇİN

*80 Gram bitter çikolata

*3-4 yemek kaşığı krema

*İri çekilmiş Fındık

YAPILIŞI

Un,toz fındık,tereyağı,tuz,tozşeker ve su karıştırılarak yoğrulur.Hamur eşit altı parçaya bölünür Hamurlar yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirilir.200 derece fırında pişirilir.Bu arada çikolata benmari usulü eritilir.Krema eklenip karıştırılır.Karışım pişen tartöletlere paylaştırılır.Üzerlerine fındık serpilip servis yapılır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: