8 Kasım 2011

KIYMALI ISPANAKLI SARMA BÖREK


Biliyorum tarifleri eklemem çok uzun zaman alıyor...leziz bloğuma istediğim zamanı ayıramıyorum bana kızıyorsunuz ama beni bir dinleseniz hak verirdiniz... Çok zor günler geçiriyorum...Gecelerim gündüz,gündüzlerim gece olmuş Allahım şifamızı verecek inşallah...Güzel günlerimize az kaldı Allahın izniyle...Sizde dualarınızı eksik etmeyin...
Kıymalı sarma börek babalar günü brunch soframızdan ikinci tarifimiz...Görüntüsü ve lezzetiyle denemeye değer..Lafı uzatmadan tarifimize geçiyorum...
MALZEMELER
  • 4 yufka
  • 300 gr kıyma
  • 2 baş soğan
  • tuz,karabiber,kırmızı biber
  • 1 bardak süt 
  • yarım bardak yağ
  • 1 yumurta
  • 500 gr ıspanak
YAPILIŞI
Süt,yumurta ve sıvıyağ karıştırılarak sütlü harç hazırlanır.Soğan yemeklik doğranıp,kıyma eklenerek kavrulur.Haşlayıp suyunu süzdüğümüz ıspanak,kıymalı karışıma eklenir.Tuz,karabiber ve kırmızı biber katılarak soğumaya bırakılır.Yufkaların herbiri dört parçaya bölünür.Önce sütlü karışımdan sürülür.Sonra kıymalı harçtan konulur ve yuvarlanır.Yağlanan tepsiye ortadan başlanarak dizilir. Üzerine çörek otu,susam serpilerek 200 derece fırında pişirilir.Sonrada afiyetle yenilir...

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ıspanaklı börek favorilerim arasındadır.ellerinize sağlık.sevgiler.