3 Ekim 2011

SUSAMILI MİLFÖY TOPLARI

Kahvaltı soframızın ilk tarifi susamlı milföy topları.Hem kahvaltı hemde çay menüsüne yakışan çıtır çıtır bir lezzet.Aranızda hala denemeyen varsa ben bahaneniz olayım ve en kısa zamanda deneyin.Olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum..

Ben peynirli iç hazırladım.Siz damak zevkinize göre farklı bir iç hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

8 Kare milföy hamuru

Beyaz peynir ,maydonoz

Yumurta sarısı,susam


YAPILIŞI

Oda sıcaklığında yumuşayan milföy hamurlarını unlayarak merdane ile açın.Her bir milföy hamurunu dört eşit kare parçaya bölün.Ortalarına beyaz peynir ve maydonoz karışımından koyun.Uçlarını birleştirip, elinizde yuvarlayın.Önce yumurta sarısına ,sonra susama batırıp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun.