7 Aralık 2010

CEVİZLİ ŞEFTALİLİ KEK

Son yazımda kesin döndüm diyorum ama üzerinden tam 1,5 yıl geçmiş.Hayatın insana ne süprizler ,ne mutluluklar, ne acılar yaşatacağını kimse önceden kestiremiyor.Bu 1,5 sene zarfında aklımıza gelmeyecek sağlık sorunları eşimin başına geldi.Allah'ıma şükürler olsun ki şimdi iyi.İnsanın imtihan olması gerekiyormuş bu dünyada da....Allahım bir daha göstermesin.....Cümlemize....Amin...


Bu zaman zarfında iyi şeyler,mutluluklarda yaşadık tabiki...Yeniden çalışmaya başladım, Eşim iyi,Kızım büyüdü...En güzelide bu sanırım...Konuyu fazla uzatmadan ben tarifime geçeyim.

Size yazdan kalma bir kek tarifiyle yeniden merhaba demek istiyorum.Umarım bundan sonra sık sık yeni tariflerle buluşuruz...Şeftali bulabilirseniz mutlaka deneyin..Nefis bir kek oldu..

MALZEMELER


4 Yumurta

1 subardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5-3 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN MALZEME

Yarım su bardağı tozşeker

3 Adet sert şeftali

1 Su bardağı çekilmiş ceviz

Pudra şekeri

YAPILIŞI
Yumurta ve toz şeker beyaz olana kadar çırpılır.Yoğurt yağ eklenip karıştırılır.Daha sonra vanilya kabartma tozu ve un eklenir.Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.Üzerine önce ceviz serpilir,sonra soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliler dizilir.En son yarım bardak toz şeker serpilir.175 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk yorum benden gelsin ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

Kerime

Sevil Şahin dedi ki...

özlemcim ellerine sağlık harika olmuş..