12 Mart 2010
***TÜRK GECESİ***AYVA TATLISI
Malum ayvanın bol olduğu bu günlerde,bende evde bulunan ayvaları değerlendireyim dedim.Pratik ve çabucak hazırlanan ayva tatlısını umarım beğenirsiniz....
MALZEMELER
*4 Adet orta büyüklükte ayva
*4 su bardağı şeker
*Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
*Arzuya göre karanfil
YAPILIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün.Orta kısımdaki çekirdekleri çıkarıp sakın atmayın.Çünkü bu çekirdekler ayvanın suyunun jöle gibi olmasını sağlıyacak.Temizlenen ayvalarımızı yayvan bir tencereye yan yana dizin.
Bir çay bardağında erittiğimiz gıda boyasını ,toz şekeri,karanfilleri ve ayvaların çekirdeklerini ayvaların üzerin dökün.(ben toz şekeri suda karıştırıp ayvalara ekledim). Ayvaların yarısını geçecek kadar su ekleyip,ayvaları yumuşayana kadar pişirin.Arzuya göra kaymak yada krem şanti ile süsleyerek servis yapın.Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder