12 Mart 2010

KLASİK ELMALI TURTA


HAMUR MALZEMELER


*1 paket oda sıcaklığında margarin

*4 yemek kaşığı şeker

*1 yumurta

*1 paket kabartma tozu

*Aldığı kadar un

İÇ MALZEME

*4 Orta büyüklükte elma

*4 Yemek kaşığı şeker

*1 Tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.İki parçaya ayrılıp yarısı buzdolabına konulur.Bu arada elmalar rendelenir.Şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.Ayırdığımız hamur merdane yardımıyla açılarak yağlanmış yuvarlak borcama serilir.Üzerine elmalı karışımın suyu süzülerek konulur.Son olarak buzdolabında bekletilen hamur elmalı karışımın üzerine rendelenir.Rendelemekte zorlanırsanız un ekleyerek hamurun katılaşmasını sağlayabilirsiniz.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

1 yorum:

Nigar SARGIN dedi ki...

Hımm nefis nefis elmalı herşey nefis...Turta,kek,kurabiye pek severim.Ellerinize sağlık;)