16 Eylül 2013

FİLİZ-MAKARNANIN KİTABI EBRU OMURCALI İLE ATÖLYE ÇALIŞMASI

Geçen hafta KUTADGU İletişim den Elvan Hanımın davetiyle Etiler City Cooks ta gerçekleştirilen Filiz Makarna ile Ebru Omurcalı / Makarnanın Kitabı adlı atölye çalışmasına katıldım.
 
Uzun bir aradan sonra harika bir gün geçirdim. Elvan hanım sıcacık gülümsemesiyle kapıda karşıladı beni..Sayın Reha Tartıcı , Hakan Göker Bey ve Ebru Omurcalı ile tanıştık.Bir yandan çaylarımızı yudumlarken,bir yandan da kitabı inceleme fırsatı yakaladık Kitap çok etkileyiciydi.Herkesin sevdiği makarnanın 154 hali yer alıyor kitapta.Resimler, styling hepsi birbirinden güzel..Ama en güzeli Ebru Omurcalı ve diğer arkadaşlarla  beraber yemek yapıp,sonunda hep beraber tadmaktı benim için.


 


Size yaptığımız ve  Anadolu basmaları ve motifleriyle kurulu sofrada yediğimiz yemeklerden bahsetmeden önce,hepimizin mutfağında bulunan Filiz Marka dan bahsetmek istiyorum kısaca.
 Filiz’in tarihi çok eskilere dayanır. O zamanki adıyla Filiz Gıda, 1974 yılında Bolu’da kuruldu. 1994 yılında ise dünyaca ünlü İtalyan makarna markası Barilla ile işbirliği yaparak Barilla Gıda adını aldı. Barilla Gıda A.Ş, 05 Mart 2003 tarihinde bir Barilla G.e.R Fratelli S.p.A şirketi haline geldi, bu birleşmeyle birlikte teknoloji, bilgi birikimi ve Ar-Ge konularında önemli gelişmeler kaydetti.

 
1974 yılından bugüne kadar yaptığı kaliteli ürün ve marka iletişimiyle Türkiye’nin lider makarna üreticisi oldu. Çünkü Filiz, Türk insanının aradığı makarnayı keşfetti. Türkiye’nin en kaliteli durum buğdayı ve kullandığı üstün teknolojiler sayesinde yapışmayan, hamurlaşmayan mükemmel makarnayı Türk tüketicisiyle buluşturdu.

Filiz, Türk insanının talep ve ihtiyaçlarına hep önem verdi. Aralarında şehriyenin de bulunduğu toplam 18 çeşidin yanı sıra kepekli, yumurtalı, sebzeli ve vitaminli makarna üreterek pek çok ilke imza attı. Makarnanın iyisinden anlayan ailelerse, 39 yıldır özenle ve sevgiyle hazırladıkları sofralarından Filiz’i hiç eksik etmedi. Pek çok çeşidiyle ailedeki herkes tarafından çok sevildi ve nesilden nesile geçen bir gelenek haline geldi. Ayrıca Filiz’in ünü Türkiye’yle sınırlı kalmadı ve Trinidad Tobago’dan Güney Afrika’ya pek çok ülkeye yayıldı.


Filiz Makarna nın marka yüzü şef yazar Ebru Omurcalıyı da  kısaca tanıyalım.

 
Ebru Omurcalı yemekleriyle ünlü Bolu’da geçirdiği çocukluğundan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Uluslararası ünlü şeflerden özel eğitimler aldı. Ebru Omurcalı, uzun yıllardır yemekle ilgili araştırmalar yapıyor. 12 yıl önce Ataşehir’de açtığı  SHORBA ile üç binden fazla çorba çeşidini Agündem çalışmalar hazırlayan Omurcalı,  hazırladığı farklı konseptlerle restoran ve işletme danışmanlığı yapıyor. Filiz makarnanın marka yüzü de olan Omurcalı, özellikle Türk mutfağı başta olmak üzere tüm dünya mutfaklarıyla ilgili özgün tarifler hazırlıyor.
 
 
Posta ve Milliyet gazetesine yemek sayfaları ve dergileri hazırlayan, yemek ve mutfak eğitimleri veren, konsept danışmanlıkları  ve styling çalışmaları yapan  Omurcalı, kitapları, çorbanın kitabı ve bin bir gece sofraları ile International Gourmand World cookbook awards 2011 de, en iyi kadın şef ve en iyi yemek kitabı ödüllerine layık görülmüştür. Tatlının kitabı, Çorbanın kitabı 2 ve Makarnanaın kitabı yazarın diğer kitaplarıdır Ayrıca 2013 yılında, Show Tv de hafta içi her gün yayınlanan yemek programı hazırlamıştır.


Böyle güzel bir marka ive Ebru hanım ile harika yemekler yapıldı atölyede.Etkinlikte, Ebru Omurcalı’nın geleneksel lezzetleri makarnayla buluşturan son kitabı “Makarnanın Kitabı” nın en özel makarna tarifleri arasından; yaz aylarında sıklıkla tercih edilen soğuk çorbalardan Şehriyeli Ayran Aşı, Osmanlı Saray mutfağından nefis Şehriyeli Mustave, enfes Közleme Kebaplı Boncuk, yine Osmanlı Saray mutfağının gözde yemeklerinden Mutancana ile son derece hafif ve leziz Fırın Elmalı Tatlı Kuymak hazırlandı.

 

Bu harika gün için herkese teşekkür ediyorum ve mutlaka kitabı alıp tarifleri denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum..Benim sayfamda da en kısa zamanda Filiz Makarnalı tariflerle buluşmak üzere...
Yaptığımız yemeklerin tarifleri ve kendi çektiğim resimler bir sonraki postta. Görüşmek üzere..
 


Hiç yorum yok: