17 Şubat 2010

KOLAY PARFE

KABAKLI GELİN

ELMALI PRATİK KEK

KEREVİZ SALATASI

FASULYE KURUSU

KARNIBAHAR TURŞUSU

OVMAÇ ÇORBASI

İÇLİ KÖFTE


                                                                                                                                                            

Çok severek yememe rağmen ilk defa denemeye cesaret ettiğim tariflerden biri. İnternette küçük bir araştırma yaptığımda birçok tarifle karşılaştım (en çok yardımı tarif defteri üyeleri ve sevgili mutfak meleğinden faydalandım) hepsini harmanlayıp kendime göre malzemeleri ayarlayınca ortaya böyle bir tarif çıktı.Tadı dışarıda yediğimiz içli köfteler gibi oldu.Ev halkı bayıldı..

MALZEMELER

İÇ MALZEME
300 gram kıyma
2 adet büyük soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydonoz
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Karabiber,kırmızı biber,tuz
2 yemek kaşığı tereyağı

DIŞ MALZEME
250 gram ince bulgur
Yarım çay bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz

YAPILIŞI
İnce yemeklik doğradığımız soğanlarımızı tereyağında bir iki kez karıştırıp, kıymamızı ilave ediyoruz.Kıymalarımız iyice kavurduktan sonra altını kapatıp,maydonoz ceviz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.Önemli püf nokta kıymalı harcın en az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor.Birgün önceden yapılması daha makbulmüş.Ama benim o kadar vaktim olmadığı ve biran önce içli köftelerime kavuşmak için 2 saat bekleyebildim.
Köftemizin dışı için bulgur ve irmik karıştırılıp bir kaba alınır.Üzerine sıcak su dökülüp üzeri kapatılarak yaklaşık yarım saat şişmesi için beklenir.Suyunu çektikten sonra içine tuz ,salça ve un ilave edilerek iyice yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elimizde uzunlamasına yuvarlanır..İşaret parmağımızı hamura batırarak ve elimizde döndürerek bir oyuk elde edilir.Oyulan yere kıymalı içten doldurulup ağzı kapatılır.Elimizi ıslatarak şekil verilir.

İRMİK TATLISI
















İRMİK TATLISI

MALZEMELER
1 Kg soğuk süt
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI
Bütün malzemeler orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.Kek kalıbına dökülüp servis yapılacağı gibi yarısı tepsiye dökülüp arasına isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık kırığı serpilip,kalan karışım üzerine ıslak kaşık yardımıyla düzeltilir.Üzerine hindistan cevizi serpilerek de servis yapılabilir.